Elérhető masszázstípusok

MEDI-THAI masszázs

A testre szabott, tradicionális thai masszázs az enyhétől a közepes erősségig terjed. Névleges időtartama: 60-90 perc. Amennyiben Ön erősebb masszázst igényel, illetve az Ön súlya 100 kg feletti, úgy javasoljuk, hogy a közepes-erős fokozatú mélymasszázst vegye igénybe. A masszázshoz kényelmes ruhát biztosítunk.

MEDI-THAI mélymasszázs

A masszázs közepestől az erős fokozatúig terjed. A masszázs a MEDI-THAI által biztosított ruhán keresztül történik, közepes-erős fokozattal, szükség szerint balzsammal történik. Névleges időtartama: 60-90 perc. A masszázshoz kényelmes viseletű ruhát biztosítunk. A masszázs enyhébben kezdődik, ezt – szükség szerint – követi egy rövid gépi masszázs a kötött izomzat fellazítására, ezután következik a mélyebb rétegek masszázs útján történő kezelése.

MEDI-THAI olajos masszázsok különleges olajkompozíciókkal

Az olajos masszázs egyszerre nyugtató és serkentő. Hozzásegít a teljes relaxációhoz, ugyanakkor a kezelt felület és egyes szerveink vérkeringése, nyirokkeringése felélénkül. A nyújtó mozdulatok oldják az izomzat feszültségét, növelik a test és a bőr rugalmasságát.

 

Az olajos masszázs egyszerre nyugtató és serkentő. Hozzásegít a teljes relaxációhoz, ugyanakkor a kezelt felület és egyes szerveink vérkeringése, nyirokkeringése felélénkül. A nyújtó mozdulatok oldják az izomzat feszültségét, növelik a test és a bőr rugalmasságát.

Gyakorlati teendők

Olajos masszázsnál alsóneműig vetkőzzünk le, a masszázs enyhe-közepes erősséggel történik. Időben és tisztán érkezzünk vagy – 15 perccel korábban érkezve – előzetesen zuhanyozzunk a helyszínen (szerény díjjal jár). Érkezésnél hagyjunk időt a parkolási nehézségekre és lenyugvásra. A masszázs után legalább két óráig vagy még inkább estig, reggelig ne zuhanyozzunk, hogy a Medi-Thai különleges olajok hatása tovább érvényesülhessen. A Medi-Thai olaj – sok más olajjal ellentétben – felszívódik, a ruhán gyakorlatilag nem hagy foltot.

Miben más a Medi-Thai olaj?

Ha megkérdezi egy Thai masszázsszalonban, hogy milyen összetételű olajat használnak, akkor sok esetben babaolaj, pl. Johnson & Johnson választ kapnak. “Ha jó a babának, jó a papának” gondolják, és természetesnek veszik a zuhanyozást olajos masszázs után. Miért nem jó a “babaolaj” a Medi-Thainak? Mert a Medi-Thai e téren is szeretne többletet nyújtani. A babaolajok, például a Johnon & Johnson ugyanis petrolkémiai melléktermékek, folyékony paraffinok izopropil palmitáttal kiegészítve. Babakészítményeknél ugyan elvárás, hogy az egészségre ártalmatlanok legyenek, de ettől még nem szívódik fel, és a felnőtt pórusokat eltömíti. A „folyékony paraffin (vazelinolaj) előnye, hogy olcsó, nem avasodik, nem pótolja azonban a növényi zsírok bőrre gyakorolt jótékony, eudermikus (kiegyensúlyozott) hatását” (Kozmetikai kézikönyv, MK, Bp. 1990, 110. lap). A babaolajat a mama vagy papa letörli a baba popsijáról, amely a felnőttnél kisebb pórusokat tartalmaz. Olajos masszázsnál viszont nagyobb mennyiségű olaj kerül a bőrre, azt a masszőz belemasszírozza a felnőtt pórusokba, amelyek a paraffinoktól könnyen eltömődnek. Az eltömődő hatást fokozza az izopropil palmitát, amely felnőtteknél komedót, mitesszert okozhat.

A fenti problémák miatt általában is az a véleményünk, ha valaki masszázst vesz igénybe, akkor lehetőleg ne olcsó kőolajszármazékot, hanem lehetőleg bio növényi olajat kenessen magára. Medi-Thai azonban ennél is továbbmegy, és olyan olajat használ, amely gyakorlatilag kozmetikumnak tekinthető. A Medi-Thai olaj természetes úton beszívódik a bőrbe, értékes tápanyagokat tartalmaz, és lehetőleg ellenőrzött biológiai gazdaságból származik. A Medi-Thai olajos masszázst így egyúttal kozmetikai kezelésnek is tekinthetjük. Ha testápolót vagy arckrémet használunk, akkor azt nyilván nem mossuk le egy óra múlva. A Medi-Thai olajat is testápolónak lehet tekinteni, ezért értelmetlen utána zuhanyozni.

Medi-Thai olaj összetétele: magas linolsav tartalmú, hidegen sajtolt, szagtalanított bio Oleum helianthi-t (napraforgó olaj); vegyszermentes, illetve bio tisztított kókuszolaj.

Medi-Thai prémium olaj összetétele: magas linolsav tartalmú, hidegen sajtolt, szagtalanított bio Oleum helianthi-t (napraforgó olaj); vegyszermentes, illetve bio tisztított kókuszolaj; bio argán olaj; csipkebogyómag olaj. A Medi-Thai prémium olajat a prémium olajos masszázsok esetén alkalmazzuk, ezek a VIP, Maybe-the-best és a Dáriusz masszázsok.

Az argán olaj bioaktív hatású, késlelteti a bőr öregedését. Frissíti, hidratálja, rugalmassá teszi a bőrt, csökkenti a narancsbőr tüneteit, tágítja a bőr pórusait, továbbá antioxidáns. Tápanyagai alapvetően fontosak a bőr számára.

A csipkebogyómag olaj bioaktív hatású, ránctalanító, bőröregedést gátló hatású, antioxidáns, rugalmassá, fiatalossá teszi a bőrt.

Medi-Thai prémium parfümolaj a prémium masszázsok esetén választható. Alap összetétele megegyezik a prémium olajjal. A prémium olajhoz eredeti parfümolajat adunk vagy Medi-Thai know how eljárással eredeti parfümmel illatosítjuk. A Medi-Thai prémium parfümolaj szív- és alapillat harmóniája az alkoholos parfümnél visszafogottabb, egyenletesebb, sejtelmesebb illatot kölcsönöz, amely közel hajolva órákon át, akár 12 órán át ellenállhatatlan vonzerőt adhat bőrünknek.

Az orrunkban lévő csillószőrök az illatmolekulákat a szaglóreceptorokhoz továbbítják, amelyek az illatot elektromos impulzusként továbbítják az agyhoz. Ezek a jelek a talamuszt megkerülve közvetlenül az érzelmeinkért felelős agyi régiókhoz jutnak, ezért az illatok tudat alatti érzelmeket hoznak elő vagy keltenek. Bár érzékelésünk 80 %-áért szemünk a felelős, egy látvány sokkal gyorsabban feledésbe merül, mint egy illat. Orrunk közel egymilliárd illatot képes érzékelni. Az illatok tudat alatti emlékeinkbe vésődnek. Egy kedvelt illat egész testünket felvidítja, emlékeket idézhet a múltból, és a jelenen át a jövőbe kalauzolhat minket.

A parfümök összetett, de egymással harmonizáló fej-, szív- és alapillattal rendelkeznek. A fejillat gyorsan elpárolog, feladata, hogy elfedje az alkohol szagát. Parfümvásárláskor egy boltban gyakorlatilag ez alapján döntünk, mert ezt érezzük leginkább. A parfüm legfontosabb része a szívillat, a fejillat gyors elpárolgása után ezt érezzük, és ez alapján sorolják be a parfümöket. A parfümkompozíció összetevőit az alapillat harmonizálja, és legtovább ezt érezzük.

Valamennyi olajos masszázsnál a hason fekvés során automatikusan biztosítjuk a Himalaya sóterápiát. A matrac arckivágása alatt Himalaya sóágyon átvezetett tisztított levegőt szívhatunk. Bár a nyílás kívánságra elzárható, érdemes élnünk a sóterápia lehetőségével.

Talpmasszázs

Talpunk különösen gazdag reflexzónákban, reflexpontjaink pedig belső szerveinkkel lehetnek összeköttetésben. Az általunk végzett talpmasszázs egyúttal reflexzónamasszázs is. Egy fáradt nap után kiváló relaxáló masszázs is egyben. A megelőzésen és karbantartáson túl ajánlható anyagcsere gondoknál, pajzsmirigyproblémánál, szív és érrendszeri problémáknál, légzőszervi és emésztési problémáknál, az ellenjavallatok figyelembevételével. Talpmasszázsnál a láb alsó része is masszírozásra kerül.

Ön elfoglalt? Tudjuk. Ezért a masszázs alatt (és nem utána) törődünk a hátával, nyakával. Mintegy 10 perc időtartamig speciális masszázsfotelben “healthcare” masszázzsal masszírozzuk a hátát, derekát. A fotel annyiban speciális, hogy behajtható a lábrésze, így más masszázsfotelekkel ellentétben nem zavarja a talpmasszázst. A fotel bekapcsoláskor először szkenneli a vendég hátát, gerincét, hogy utána ideális pozícióban végezze a masszázst.

Talpmasszázsnál, amely egyúttal alsó lábszár masszázs is, rövidnadrágot a MEDI-THAI biztosít.

Tradicionális thai talpregenerálás

Felfrissülés a fáradt lábaknak!

Több mint pedikűr…Pedikűr, ami egyben masszázs is, vagy masszázs, ami egyben pedikűr. A trópusi Thaiföldön sokan járnak otthonukban mezítláb, így a bőrkeményedés gyakori velejárója a mindennapi életnek. Nagy gyakorlatuk van ezért a bőrkeményedések eltávolításában, puhításában. A kezelés alkalmával először beáztatjuk a lábat, utána óvatosan lecsiszoljuk a bőrkeményedéseket, szükség esetén radírozzuk a bőrt vagy formára vágjuk a körmöket. Végül bekrémezzük és megmasszírozzuk a lábakat. Az eredmény: gyönyörű, felfrissült lábak!

A kezelés nagyjából 45 perces, amely 30-35 perc tradicionális thai pedikűrből és 10-15 perc krémes talpmasszázsból áll. A Medi-Thai kezelés során nem használunk szikét, így nincs sérülésveszély.

VIP masszázs

A VIP masszázs megkülönböztető figyelemmel történik, ahol a vendég kérései messzemenőkig figyelembe vannak véve. Tökéletes ellazulást és kikapcsolódást jelent, a masszázs általi törődés helyreállítja a test és lélek egyensúlyát.

A masszázs névleges időtartama: 90 perc, tisztán érkezzünk.

A VIP helyiség különleges, négy érzékszervünkre ható élményt ad, és egy átvilágított Himalaya sófal előtt történik. Az alkalmazott olaj is különleges, a MEDI-THAI know how része, és gyakorlatilag natúrkozmetikumnak tekinthető. Növényi alapú, magas E vitamin tartalmú, hidegen préselt, vegyszermentes alapolajhoz bio argán olajat és a Himalaya só alig érezhető illatával harmonizáló szolid parfümöt adunk.
Az olaj felszívódik, a ruhán gyakorlatilag nem hagy foltot. Két óra hosszat lehetőleg ne mossa le az értékes bőrtápláló anyagokat, ahogy otthon, egy testápoló után sem szokott zuhanyozni.
Az olajokról bővebben itt olvashat.

Dáriusz masszázs

A kombinált masszázs minden idők talán leggazdagabb uralkodójának udvartartásába enged beleérezni.
A masszázs “zéró gravity” pozícióban, rózsailattal körülvett masszázsfotelben kezdődik, 10 perces Relax masszázs formájában. Ezután 20 perces talpmasszázs következik. A masszázs 60 perces, különleges, bio argán olajos masszázzsal folytatódik., Himalaya sóterápiás matracon. A növényi alapú, magas E vitamin tartalmú, hidegen préselt, vegyszermentes alapolajhoz bio argán olajat és a Himalaya só alig érezhető illatával harmonizáló szolid parfümöt adunk. Az olaj felszívódik, a ruhán gyakorlatilag nem hagy foltot. Két óra hosszat lehetőleg ne mossa le az értékes bőrtápláló anyagokat, ahogy otthon, egy testápoló után sem szokott zuhanyozni. Az olajokról bővebben itt olvashat.

Maybe-the-Best masszázs

A “Maybe-the-Best” masszázs 10 perces bemelegítő Healthcare masszázzsal indul masszázsfotelben. A masszázst egy 20 perces erősebb Thai masszázs követi, amely átmozgatja az izomzatot, különösen a hátizomzatot. Ezt követi egy 60 perces, különleges olajos masszázs, Himalaya sóterápiás matracon. A növényi alapú, magas E vitamin tartalmú, hidegen préselt, vegyszermentes alapolajhoz bio argán olajat adunk. Az olaj felszívódik, a ruhán gyakorlatilag nem hagy foltot. Két óra hosszat lehetőleg ne mossa le az értékes bőrtápláló anyagokat, ahogy otthon, egy testápoló után sem szokott zuhanyozni. Az olajokról bővebben itt olvashat

Menedzser masszázs

A főnök is megérdemel egy kis kényeztetést…

 

A menedzser masszázs 75 perces masszázs, az olajos masszázshoz hasonló körülmények között. Az első 15 percben a váll, a nyak, a felső hát intenzív, szükség szerint balzsamos masszázsa történik. Ezt követi egy 60 perces, relaxáló hatású olajos masszázs.
A menedzser masszázs – szükség szerint – egy 10-15 perces, a vendég ruhájában, speciális masszázsszékben végzett office masszázsból és egy 60-65 perces olajos masszázsból tevődik össze.

Izomláz masszázs

Miért fájjon, ha nem muszáj…?

Izmaink a kémiai energiát mechanikai energiává alakítják át. Intenzív edzésnél (anaerob edzés) a glükóz nem oxidálódik teljesen, és tejsav is keletkezik belőle. E savasodás ingerli a fájdalom közvetítésében résztvevő rostokat. Ez a fajta izomláz azonban hamar elmúlik. Az igazán fájdalmas, másnapi izomláz oka az izomzatban keletkező mikrosérülések. A sérüléseken keresztül víz áramlik a szövetekbe, amelyek feszítik az izomzatot. A mikrosérülésekre a szervezet gyulladásként reagál. Felszaporodnak a fehérvérsejteket, limfocitákat aktivizáló citokinek (a sejtek által termelt, hormonhoz hasonló információközvetítő anyagok) az izomban. A helyszínre küldött fehérvérsejtek pedig ingerlik a fájdalomreceptorokat. Az izomláztól azonban ne riadjunk meg, mert a szervezet egyúttal izomépítéssel is reagál, amely elősegíti fogyásunkat és kedvezőbb alakunkat.

Tudományos kísérlettel igazolták (Science Translation Medical, vol 4 issue 119), hogy a szakszerűen végzett masszázs csökkenti a citokin termelést, és egyidejűleg segíti a szervezet öngyógyítóképességét azzal, hogy a sejtek mitokondriumát stimulálja. Bár a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő tabletták is csökkentik a fájdalmat, ezek – ellentétben a masszázzsal – nem segítik, hanem éppen késleltetik a gyógyulást. A kezelésnél speciális balzsamot is használunk. Névleges időtartama 60 perc.

Antistressz masszázs

A Thai masszázs segíthet a stressz negatív hatásait ellensúlyozni!
Tudta, hogy a stressz súlyos betegségeket okozhat?
A stressz súlyosan rontja egészségünket, ez pedig tovább fokozza a stresszt. Ördögi körbe kerülünk.
Fontos ezért, hogy még időben kezdjük meg a stresszkezelést.

Szervezetünk stresszkezelése nem a modern idők követelményeihez igazodva alakult ki, hanem a “küzdj vagy menekülj” célt követi.

A tartós munkahelyi, vagy más krónikus stressz kezelésére sincs szervezetünknek jobb receptje, krónikus stresszbe folyhat át. Bizonyos típusú thai masszázsok képesek a bennünket érő erős negatív stresszhatások feldolgozásának segítésére. Az idegrendszer hormonrendszerünk útján szoros kapcsolatban áll fizikai szervezetünkkel. A felborult hormonegyensúly miatt nőknél a következő betegségek kockázatát növeli a stressz: elhízás, kimerültség, rák, premenstruációs szindróma (PMS), narancsbőr (cellulit) Férfiaknál felelőssé tehető a stressz a daganatos betegségekért, a hímivarsejtek számának csökkenéséért, ezáltal a megtermékenyítő képesség csökkentéséért, ami a nemi teljesítmény csökkenésével is együtt járhat.
Stressz hatására a prolaktin hormon szintje is megemelkedik, amely súlygyarapodást okozhat, továbbá a stressz okozhatja a prosztata megnagyobbodását és hajhullást is. A magasabb kortizol szint a káros zsigeri, azaz a belső hasi zsír mennyiségét is növeli, így a hízást és a cukorbetegség kialakulását segítő ördögi kör alakulhat ki. A kortizol továbbá csökkenti a szervezet védekezőképességét gyengíti a fertőzésekkel szemben.

Az általunk végzett stresszcsökkentő masszázs csökkenti a kortizol szintet és növeli a dopamin szintet.
A stresszcsökkentő masszázs egyúttal növeli az endorfin és az oxitocin szintet. Az endorfin a „boldogság-hormon”, akadályozza az idegsejteket a fájdalominger továbbításában. Segíti, hogy baj esetén visszanyerjük irányításunkat testünk felett. Az oxitocin (a szerelmesek hormonjának is nevezik), növeli a bizalmat és csökkenti a félelemérzetet. Az antistressz masszázs segíthet a fent felsorolt betegségek megelőzésében és kezelésében.*

A masszázsra érkezzünk tisztán, és már előzetesen próbáljunk meg a stressz forrásától, vagy az azt megtestesítő személytől eltérő, pozitív gondolatokat előtérbe helyezni. Masszázs előtt ne fogyasszunk kávét, alkoholt, szénsavas italokat.

A masszázs speciális anti-stressz olajjal történik. Az olaj felszívódik, két óra hosszat lehetőleg ne mossa le az értékes bőrtápláló anyagokat.

A névleges időtartam: 75 perc.

*Az itt leírtak nem minősülnek orvosi tanácsadásnak, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy konzultációt.

Poszt-Covid masszázs

A Covid-19 betegségen átesett koronavírus-fertőzöttek jelentős számánál jelentkeznek az úgynevezett hosszú Covid vagy poszt-Covid, post-Covid tünetei. E tünetek azoknál is jelentkezhetnek, akik kórházi ápolás nélkül, enyhébben estek át a betegségen. Bár az alapbetegség a férfiakat erősebben érintette, a post-Covid szindrómában a nők, különösen a középkorú nők szenvednek többen. A BBC tudósítása szerint minden hetedik betegnek vannak tünetei 3 hónap után. A tünetek gyakran láthatatlanok, illetve nehezen vizsgálhatók. A betegséget közvetlenül követő poszt-Covid tüneteket hosszú Covidnak nevezzük. A leggyakoribbak tünetek között szerepel az ízületi fájdalom, izomfájdalom, a légzési nehézségek, a levertség, fáradtság, idegi, idegnyomási panaszok. A post-Covid betegséget sokszor neurológiai és mentális tünetek kísérik, így alvászavar, ingerlékenység, alacsony stressz tűrés stb. Sok tünet hasonlít a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) tüneteihez.
Már a Covid-19 betegség megelőzésében is hangsúlyt kap a kiegyensúlyozott élet. Míg a nyugati orvoslásban szinte csak a fizikai megelőzés van hangsúlyozva, addig a keleti kultúrákban a lelki egyensúlyra is figyelnek. A képen látható plakátot a WHO a Délkelet-ázsiai embereknek készítette a Covid-19 megelőzése céljából. Medi-Thai Önöknek is ajánlja, és nem csak a Covid-19 ellen. Pirossal karikáztuk az érdekesebb ajánlásokat, így végezzünk fizikai edzést, kerüljük a negatív hírözönt, töltsünk időt szeretteinkkel. Mind e WHO ajánlás, mind a poszt-Covid szindróma rámutat a test és lélek szoros összhangjára.
A Poszt-Covid masszázsként olyan kombinációs masszázst nyújtunk 75 percben, amely kiterjed az esetleg fájdalmas izomterületek masszázsára vagy szükség szerint egy általánosabb, közepes erősségű masszázsra, továbbá egy olajos alapú, stresszcsökkentő, relaxációs masszázsra.
Fizikoterápiás részlegünk a fentieken túl mozgásszervi vagy idegfájdalmat csökkentő kezelést is tud nyújtani.

PÁROS MASSZÁZS

A masszázsokat (VIP kivételével) lehetőség van párban is igénybe venni. Ajándékozza meg párját egy felejthetetlen, közös masszázs-élménnyel.

masszőzeink

FON

“After graduating from High School in Thailand, I started practicing Thai massage on the one hand as a national tradition and on the other hand as helping people feel better. After several years of Thai massage practice, I also earned a special qualification of 150+450 = 600 hours, which is the longest training available in Thailand and also allows me to fill management positions. I arrived in Hungary in 2018 and now I am happy to work with the Medi-Thai team as an independent and professional leader in Thai massage.”

FONGI

“After having finished my High School I studied at a College of Geography Science in Thailand. I also wanted to get in touch with people, so I learned the healing activity of Thai massage. I came to Hungary in 2018 as a Thai masseuse and really fell in love with this country. I am glad to serve the health and well-being of the Hungarian people and all of our customers.”