A MEDI-THAI fizioterápiás fitnesz programja a legkorszerűbb testátalakító kombinációt (edzés+fizikoterápia) kínálja, amely arra épít, hogy izomzatunk mintegy háromszor több energiát fogyaszt zsírpárnánknál, ezért, ha zsírpárnánk leadása mellett izomzatunkat növeljük, olyan folyamatot indítunk el szervezetünkben, amelynél nincs jo-jo effektus, és amely “mellékhatásaként” alakunk is sokkal vonzóbb lesz. EM kezeléssel fenekünkön is emelhetünk.

Ne dőljünk be az ilyen-olyan csodabogyóknak, „régi-új” növényeknek, amelyek gyors fogyást, csodás testet ígérnek. Ahogy súlygyarapodásunk sem egy hét alatt következett be, úgy testünk tartós visszaalakításához is némi idő szükséges. Az önjelölt professzorok YouTube-os jó tanácsai hasznosak lehetnek, ennek ellenére nem biztos, hogy napi 1 perc plank-től vagy napi egy kanál olíva olajtól egy hét alatt karcsúak leszünk. Szóval e területen is ritkán vannak csodák. Lehetséges-e zsírunk átváltása izomra? Közvetlenül természetesen nem, hiszen egy zsírsejtből sosem lesz izomsejt. Közel egy időben azonban lehetséges zsírunk csökkentése és az izomépítés. Megtehetjük például, hogy puhány 80 kg-os testünkből izmos 80 kg-os testet alakítunk ki, emellett két számmal kisebb nadrágba is beleférünk. A kúrát arra építjük, hogy az izomzat mintegy háromszor nagyobb energiaigénye tartóssá teszi e fogyókúrát, feltéve persze, ha továbbra is használjuk izomzatunkat. Ha zsírunk egy részétől megszabadulunk és “helyette” izmot építünk, akkor nem csak sokkal vonzóbbak leszünk, hanem éhezés nélkül tartósan megváltoztathatjuk alakunkat. A sikerhez azonban életmódváltás és akaraterő is kell. És jó, ha ismerjük testünk működését.

A fókuszált elektromágneses hullámra épített izomstimulációs technológia (EM technológia) egyszerre faragja a zsírpárnát és növeli az izomzatot a kezelt területen. 25 perces hasi kezelés például intenzív izommunkát generál, mintha több ezerszer ültünk volna fel. A kezelés növelheti az izomzatot és 8-10 kezelés 15-20 %-kal csökkentheti a zsírt a kezelt területen. Egyúttal ez a technológia egy nem-invazív fenékformáló kezelési mód. Bár e technológia drága (USA-ban pl. van ahol 700-1000 USD/kezelés), nálunk kedvező áron vehető igénybe. A magas árak miatt ott kevesebb kezelést ajánlanak, mi 8-10 kezelést ajánlunk testrészenként. Bővebben lejjebb talál információt. A marketing eredményekkel mi is szkeptikusak vagyunk, azonban már saját tapasztalattal is rendelkezünk, amelyet szintén lejjebb osztunk meg. Az Állapotfelméréssel kívánságra műszeresen is tudjuk mérni az eredményt.

Az életmódváltáshoz szükséges a kevesebb kalóriabevitel, a mozgás, az alvás (min. 6,5-7 óra éjszakánként), a stresszmentes életmód, és a személyi edzővel támogatott, célszerűen heti legalább kétszeri fogyasztó, izomtömeg-növelő edzés. Azt talán felesleges is említeni, hogy a dohányzás, az alkohol, a cukrozott üdítők, finomított lisztes szénhidrátok ellenünk dolgoznak. A tapasztalatok szerint egyidejű fogyás és izomnövekedés is elérhető. A fentiek mellett az alábbi három szempontot kell követni. 1/ annyival kevesebb a kalóriabevitel, hogy a súlycsökkenés ne legyen több mint heti 1 %; 2/ ha egészségünk engedi, akkor növelt fehérje bevitel: 1,7-1,8 g protein / testsúly kg; erőteljes fizikai izomzatedzés. Mivel a felépített és rendszeresen használt izom több energiát fogyaszt, mint korábbi zsírpárnánk, így feleslegessé válhat bármilyen koplalás. A 2/-nél említett fehérjén túl a maradék kalóriaszükségletet szénhidrátból (lehetőleg lassú felszívódású, alacsony glikémiás indexű szénhidrátból) és zsírból (lehetőleg több telitettlen zsírsavat tartalmazó zsírból) fedezzük. Testünk konkrét alap kalóriaszükségletét az Állapotfelmérés során készülékünk (BMR) meg tudja állapítani. Jó ha tudjuk, izomépítés biciklizéssel, futással gyakorlatilag nem érhető el. Ezek hasznos kardió edzések. Az izomépítéshez “súlyzós” erősítő edzés kell. Izmaink egymásba fonódó, apró rostokból állnak. Ha egy izmot megerőltetünk, a szövetekben mikrosérülések jelennek meg. Ezeket szervezetünk általában a következő éjszaka javítja, a sérüléseket új izomrostokkal foltozza be, és még rá is pakol egy adaggal, ha rendelkezésére áll a szükséges fehérje. Az ilyen javítással vastagszik, erősödik az izomszövet. Táplálkozási reformunkhoz találunk tippeket, recepteket az okostanyer.hu weblapon. Lényeges, hogy kerüljük a magas glikémiás indexű, gyorsan felszívódó szénhidrátok (pl. cukor, fehér kenyér stb.) fogyasztását.

Legnehezebb a belső, viszcerális hasi zsír csökkentése. Ráadásul ez az a zsír, amely nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi problémákat is okoz. Fontos, hogy a fogyás-edzés alatt hormonegyensúlyunk fennmaradjon, ne növeljük kortizol szintünket (kerüljük a káros stresszt), biztosítsuk a nyirokkeringést (ülőmunkánkat szakítsuk meg 20 percenként mozgással), és őrizzük meg bőrünk rugalmasságát (ivással, hidratáltsággal) a fogyással járó csíkok elkerülése érdekében.

Matt Damon (T_Nation)

Szívesen változtatna az életén? Látott már olyan színészeket, akik egy szerep kedvéért rövid idő alatt izompacsirtákká váltak vagy lefogytak? Bár testünk még sokáig hordoz titkokat, ma már sokkal jobban ismerjük, mint pár évtizeddel korábban. A filmsztárok kemény utat választottak, de pár hónap alatt szenvedés nélkül is elérhetjük életünk és alakunk átformálását. Tegye meg az első lépéseket, segítünk benne!

1. Tudatosítsa magában a szándékot, gondolja el, mennyivel csinosabb nő vagy mennyivel vonzóbb férfi lehetne, ha – akár súlycsökkentés nélkül – 10 kiló zsír helyett 10 kiló izom építené testét.

2. Ne halogassa döntését, és ne féljen a változástól. Bátran bízhat benne, hogy hamarosan élvezni fogja az edzést, és a pozitív változás jeleit. Szükség szerint kérje ki orvosa tanácsát, illetve ne mulassza el a rendszeres orvosi ellenőrzést.

3.Építse be napi rutinjába a végrehajtást (új típusú reggeli, ebéd és vacsora, fitnesz személyi edzővel, masszázs, szükség szerint fizikoterápia, káros szokások elhagyása, stressz rugalmasabb feldolgozása – pl. „Leszarom tabletta”).

MEDI-THAI – a tanácsadáson túl – az alábbi segítséget tudja nyújtani. Többféle masszázst érdemes igénybe venni a siker támogatásához. A masszázs, különösen az antistressz masszázs csökkenti a kortizol szintet. Általában szükség van az izomlázat kezelő masszázsra is az intenzív edzés alatt. A fentieken túl állapotfelmérés (BMR – Basal Metabolic Rate mérés) során azt is meg tudjuk mondani, hogy Önnek naponta mennyi kalóriára van szüksége ahhoz, hogy harmonikus testsúly-csökkenést érjen el. A fentieken túl személyi edzést javaslunk, amelynek elérésében szintén tudunk segíteni. A személyi edzés egyénileg vagy párban történik az Allee Life1 edzőteremben, de természetesen másutt is igénybe vehető. A szolgáltatás elérésében tanáccsal, közvetítéssel tudunk segíteni.

EM KEZELÉS

EM kezelés fenéken

Az EM kezelés nagy intenzitású, fókuszált elektromágneses impulzuson alapul. Egyetlen EM kezelés a zsír bontása mellett több ezer erőteljes izom-összehúzódást okoz, amelyek erősítik izmainkat. Az izomszövet a stimulációtól erősödik, amely testformálást, izomépítést eredményez. Izmunk az erőkifejtésért felelős szövet. Izomzatunk ételünk kémiai energiáját mechanikai energiává alakítja. Izmaink vezérlője az idegrendszer. Izomrostjainkhoz az agykéregben és a gerincvelőben lévő érző és mozgató idegsejtek (motoros neuronok) vannak társítva. Az idegsejt elektromos impulzusokat küld az izomrost felé. A folyamat bonyolult, de leegyszerűsítve elmondható, hogy az izmok ténylegesen is elektromos impulzusok hatására húzódnak össze, illetve ernyednek el. A folyamatot izomkontrakciónak, illetve -relaxációnak hívják. Az izmok összehúzódása és elernyedése külső impulzusokkal ugyanúgy elérhető. Az izomkontrakció ezen tulajdonságát használja fel az EM készülék. A gyors összehúzódások zsírpárnáinkat is nyomják, amely zsír így könnyebben tud leépülni. Szervezetünk észlelve az izommunkát, további izmot épít az érintett területen. Legelőnyösebb, ha csak pár centi zsírréteg borítja a kezelt felületet, vastag zsírpárnánál az eredmény gyengébb. A kezelés minden olyan esetben is hasznos lehet, ahol hasi izomzatunk megerősítése a cél (például szülés után).

Általában is elmondható, hogy testünk érzékeli az intenzív izommozgást, ezért izmot épít az igénybe vett területen. Az izom némileg kevesebb helyet foglal el, mint az őt körülvevő zsírpárna és mintegy háromszor több energiát igényel a fenntartása. Jövőbeni étkezésünk ezért izmainkat táplálja zsírpárnánk helyett. Mellékhatásként pedig sokkal jobban fogunk kinézni izmosan, mint zsírpárnákkal körülvéve. A kezelésnek eddig nem ismert káros mellékhatása, viszont az Ellenjavallatoknál felsoroltakat itt is figyelembe kell venni. Vékonyabb zsírréteg esetén a kezelés hatékonyabb. A kezelés nem csodaszer, tartós hatása csak akkor van, ha fizikai edzéssel és kondíciónkat megőrző, javító életmódváltással is párosul.

EM kezelés egy kúra előtt és után

Az alábbi kezelési területek közül lehet választani: has, csípő/oldalhas, fenék, oldalfenék, comb. A kezelés nem fájdalmas, intenzív edzés-érzést ad, izzadás nélkül. A kezelés nettó 25 percig tart. Hasi kezeléshez trikót hozzunk magunkkal. Egy hason történő kezelés mintegy 16.000 izomösszehúzódást eredményez. A kezelést szívbetegek és az Ellenjavallatokban érintettek nem vehetik igénybe. A kezelés fájdalommentes, bár az elején (néhány percnyi megszokásig) talán kellemetlen, hogy izmaink “maguktól” mozognak, illetve az izommozgásnak enyhe áramütésre emlékeztető hatása van. Mindenesetre van lehetőség a kezelés intenzitásának csökkentésére, erősítésére. Az első kezelés kicsit enyhébb. A teljesítményt általában fokozatosan emeli a kezelő szakember a kívánt határig. Kezelés után edzettségi érzésünk lesz, napi tevékenységünk gond nélkül folytatható. Enyhe izomláz lehetséges. A kezelés estéjén teljes értékű fehérjefogyasztás, például kazein tejfehérje (pl. túró is tartalmazza) segíti az izomépítést. A kezelés szimpla vagy páros, illetve szélesebb testrész esetén dupla applikátorral történhet. Egy testrészre, illetve testrész-párra 8-10 alkalom, heti két kezelés javasolt. Különböző testrészek kezelése (dupla bérlettel) egymás után is történhet. A kezelést más fogyasztó, izomépítő tevékenységgel együtt érdemes folytatni a jobb eredmény érdekében. Az EM kezelés korlátozott ideig promóciós programban, kedvezményesen is igénybe vehető. A programban való részvételnek különböző feltételei vannak, amelyről érdeklődjön a recepción. A promóciós programban résztvevők további kedvezményt nem vehetnek igénybe, és első alkalommal bérlet vásárlása szükséges.

Az alábbi cikk részletesen bemutatja az élvonalbeli technológiát angol nyelven: itt érhető el. Az alábbi VIDEÓN – csupán általános tájékoztatásul – a technológiát piacvezetőként alkalmazó BTL cég EM kezelésének demóját mutatjuk be illusztrációként. Medi-Thai egy korábbi, koreai fejlesztésű, fókuszált elektromágneses stimuláció elvén alapuló készüléket alkalmaz. A BTL, mint piacvezető cég szerint e technológiával növelhető az izomzat és akár 19 %-kal csökkenthető a zsírpárna a kezelt területen, egy kezelési blokk során. Mi területenként 8-10 kezelést javaslunk. A videó az EM, Emsculpt kezelést elsőként megvalósító BTL cég saját demója, ahol “Emsculpt” a BTL cég védjegye, és amely videó a BTL Esztétikai üzletágának weblapján érhető el eredetileg.

További angol nyelvű videókat is láthatunk a technológiáról. Az alábbi videón megtudhatjuk az EM kezelés amerikai árát, amely kezelésenként 700-1000 USD.