A tradicionális thai masszázs több mint ezer évre nyúlik vissza, és több ázsiai civilizáció gyógyító technikáit ötvözi. Alapító atyjaként dr. Jivaka Komarabhaccha-t tartják, aki 2500 éve Bimbisara király fizikoterepautája, Buddha barátja volt; szakállas ülőszobra sok thai masszázsszalonban megtalálható. A professzionális thai masszőzök hozzá fohászkodnak gyógyító munkájuk előtt. A thai masszázs alapjait pali nyelven pálmalevélen foglalták írásba, ezek közül néhányat ma is őriznek Ayutthayaban, Thaiföld egykori fővárosában. A thai masszázsra különösen a kínai és az indiai orvoslás volt befolyással. Az ősi kínai akupresszúra ötezer éves múltra tekinthet vissza. Elmélete szerint az egészség szempontjából az életenergia (csí) akadálytalan áramlása a fontos. Ha ezt bármi fékezi, az diszharmóniát, betegséget okoz. A masszázstudás és -technika generációról generációra adódott át és csiszolódott. Mi a hagyományos thai masszázs formák közül a Chaleeysak ágat követjük, amely többféle technikát alkalmaz, és az emberi test négyféle pozíciójában is gyakorolható. Egy-egy kezelés időtartama 45-90 perc.

Megfigyeltük, hogy a hagyományos thai masszázs és a modern fizikoterápiában használt eszközök mentál-egészségügyi kombinálása puszta összegzésükön túlmutató, szinergikus együtthatást nyújt pácienseinknek.

A korabeli thai masszázs elmélet szerint az emberi test akkor egészséges, ha energiái egyensúlyban vannak az univerzum energiáival. Az emberi testben különböző energiapályák és -gyűjtőpontok vannak, amelyek időnként blokk alá kerülnek, és ez felborítja egyensúlyunkat, egészségünket. Az európai orvoslásban vérkeringést, kapilláris ereket, nyirokereket és idegpályákat említenénk, vagy újabban myofascialis pályát. A professzionális thai masszőzök az említett energiapályákat „helyezik ismét üzembe” nyomással, nyújtással, különböző technikákkal. Feloldják az energiablokkokat, izomcsomókat, lazítják az izmokat.

 

Miben különbözik a MEDI-THAI masszázsa más thai masszázs szalonokétól?
A thai masszázsra járók általános tapasztalata, hogy a masszőzök nem beszélnek csak thai nyelven, és a vendég személyétől független, begyakorolt mozdulatsort hajtanak végre „robot üzemmódban”. Sokszor nem tartják be a thai masszázs általános alapszabályát, nevezetesen, hogy enyhébb masszázsból (azaz felszíni masszázsból) kell az erősebb masszázs (mélyebb rétegek masszázsa) felé haladni.
A MEDI-THAI masszőzeinek megjelenése kulturált, beszélnek angolul, képzettek és sokéves masszázs tapasztalattal rendelkeznek.

Az általunk végzett kombinált kezelésnél és masszázsnál az alábbiakra vagyunk figyelemmel:
Az emberi szervezetet holisztikus szemlélettel kezeljük, és a szervezet öngyógyító képességét próbáljuk aktivizálni. A nyújtás mellett az emberi test idegpontjait masszázzsal stimuláljuk, amely segít az öngyógyítást akadályozó belső egyensúly helyreállításában, segíti a lerakódott salak- és méreganyagok távozását, serkenti a vér- és nyirokkeringést, oldja az izomcsomókat, csökkenti a lelki feszültséget és növeli a fizikoterápiás kezelés hatékonyságát. A masszázs módja, erőssége, mélysége határozza meg, hogy az elsősorban reflexológiai, terápiás célú vagy endorfint termelő, lelki egyensúly helyreállítását segítő jellegű.

Fontos tudnunk, hogy a MEDI-THAI nem orvosi és nem szakorvosokra tartozó diagnosztikai szolgáltatást nyújt. Tapasztalatainkat megosztjuk pácienseinkkel, de a kezelési, illetve masszázsmód kiválasztása elsődlegesen pácienseink feladata és kockázata. Ezért is kérjük, hogy vegye figyelembe a honlap felhasználási feltételeit, és az ellenjavallatokat.

Fontos tudni, hogy a MEDI-THAI nem egy 101. Thai masszázs szalon!
Nálunk a világon elsőként, ún. „ utility model-ként”  szabadalmazott megoldásokkal találkozhat. A kezelendő testfelület fellazítását fizikoterápiás masszírozó eszközzel is segítjük. Egyedülálló módon a földön lévő matrac alatt tisztított, szűrt levegőt vezetünk a fejhez, amelynek hason fekvés során sem kell elcsavarodnia. A szűrt levegőt Himalaya sóágyon is keresztül vezetjük, így a Thai masszázshoz ingyenes sóterápiát is igénybe vehet. (A sóterápia eredményes, természetes gyógymód, hasznos bőrbetegségre, megfázásra, asztmára, légúti panaszok ellen.)

A VIP masszázsfülke egyedülálló „4D”, azaz négy érzékszervet érintő megoldásokkal járul hozzá a tradíció és a modern technikai eszközök közérzetet és ellazulást segítő kombinációjához. E fülke egyik falát sejtelmesen világító Himalaya sófal borítja.

Olajos masszázsaink egyúttal kozmetikai kezelésnek is tekinthetők olajaink prémium minősége miatt. Mi ugyanis – sokakkal ellentétben – nem petrolkémiai olajjal, hanem elsősorban biogazdálkodásból származó növényi olajokkal dolgozunk. Erről bővebben olvashat az olajos masszázs ismertetésénél.