Olajos masszázsaink olajaink prémium minősége miatt egyúttal kozmetikai kezelésnek is tekinthetők. Mi ugyanis – sokakkal ellentétben – nem petrolkémiai olajjal, hanem elsősorban biogazdálkodásból származó növényi olajokkal dolgozunk.

Miben más tehát a Medi-Thai olaj?

Ha megkérdezi egy Thai masszázsszalonban, hogy milyen összetételű olajat használnak, akkor sok esetben babaolaj, pl. Johnson & Johnson választ kapnak. “Ha jó a babának, jó a papának” — gondolják, és természetesnek veszik a zuhanyozást olajos masszázs után.

Miért nem jó a “babaolaj” a Medi-Thainak? Mert a Medi-Thai e téren is szeretne többletet nyújtani. A masszázsnál használt babaolajok többsége, például a Johnon & Johnson ugyanis petrolkémiai melléktermékek, folyékony paraffinok izopropil palmitáttal kiegészítve. Babakészítményeknél ugyan elvárás, hogy az egészségre ártalmatlanok legyenek, de ettől még nem szívódik fel, és a felnőtt pórusokat eltömíti. A „folyékony paraffin (vazelinolaj) előnye, hogy olcsó, nem avasodik, nem pótolja azonban a növényi zsírok bőrre gyakorolt jótékony, eudermikus (kiegyensúlyozott) hatását” (Kozmetikai kézikönyv, MK, Bp. 1990, 110. lap).
A babaolajat a mama vagy papa letörli a baba popsijáról, amely a felnőttnél kisebb pórusokat tartalmaz. Olajos masszázsnál viszont nagyobb mennyiségű olaj kerül a bőrre, azt a masszőz belemasszírozza a felnőtt pórusokba, amelyek így a paraffinoktól könnyen eltömődnek. Az eltömődő hatást fokozza az izopropil palmitát, amely felnőtteknél komedót, mitesszert okozhat.
A fenti problémák miatt általában is az a véleményünk, ha valaki masszázst vesz igénybe, akkor lehetőleg ne olcsó kőolajszármazékot, hanem minőségi növényi olajat kenessen magára. A  Medi-Thai azonban ennél is továbbmegy, és olyan olajat használ, amely gyakorlatilag kozmetikumnak tekinthető.

A Medi-Thai olaj természetes úton beszívódik a bőrbe, értékes tápanyagokat tartalmaz, és lehetőleg ellenőrzött biológiai gazdaságból származik. A Medi-Thai olajos masszázst így egyúttal kozmetikai kezelésnek is tekinthetjük. Amikor testápolót vagy arckrémet használunk, akkor azt  nem mossuk le egy óra múlva… A Medi-Thai olaj is egyfajta „minőségi testápoló”, jól beszívódik, ezért felesleges utána zuhanyozni.

A Medi-Thai olaj összetétele: magas linolsav tartalmú, hidegen sajtolt, szagtalanított bio Oleum helianthi-t (napraforgó olaj); vegyszermentes, illetve bio tisztított kókuszolaj.

A Medi-Thai prémium olaj összetétele: magas linolsav tartalmú, hidegen sajtolt, szagtalanított bio Oleum helianthi-t (napraforgó olaj); vegyszermentes, illetve bio tisztított kókuszolaj; bio argán olaj; csipkebogyómag olaj. A Medi-Thai prémium olajat a prémium olajos masszázsok esetén alkalmazzuk, ezek a VIP, Maybe-the-best és a Dáriusz masszázsok.

Az argán olaj bioaktív hatású, késlelteti a bőr öregedését. Frissíti, hidratálja, rugalmassá teszi a bőrt, csökkenti a narancsbőr tüneteit, tágítja a bőr pórusait, továbbá antioxidáns. Tápanyagai alapvetően fontosak a bőr számára.

A csipkebogyómag olaj bioaktív hatású, ránctalanító, bőröregedést gátló hatású, antioxidáns, rugalmassá, fiatalossá teszi a bőrt.

Medi-Thai prémium parfümolaj a prémium masszázsok esetén választható. Alap összetétele megegyezik a prémium olajjal. A prémium olajhoz eredeti parfümolajat adunk vagy Medi-Thai know how eljárással eredeti parfümmel illatosítjuk. A Medi-Thai prémium parfümolaj szív- és alapillat harmóniája az alkoholos parfümnél visszafogottabb, egyenletesebb, sejtelmesebb illatot kölcsönöz, amely közel hajolva akár 12 órán át ellenállhatatlan vonzerőt adhat bőrünknek.

Hogyan történik mindez? Az orrunkban lévő csillószőrök az illatmolekulákat a szaglóreceptorokhoz továbbítják, amelyek az illatot elektromos impulzusként továbbítják az agyhoz. Ezek a jelek a talamuszt megkerülve közvetlenül az érzelmeinkért felelős agyi régiókhoz jutnak, ezért az illatok tudat alatti érzelmeket hoznak elő vagy keltenek. Bár érzékelésünk 80 %-áért szemünk a felelős, egy látvány sokkal gyorsabban feledésbe merül, mint egy illat. Orrunk közel egymilliárd illatot képes érzékelni. Az illatok tudat alatti emlékeinkbe vésődnek. Egy kedvelt illat egész testünket felvidítja, emlékeket idézhet a múltból, és a jelenen át a jövőbe kalauzolhat minket.

A parfümök összetett, de egymással harmonizáló fej-, szív- és alapillattal rendelkeznek. A fejillat gyorsan elpárolog, feladata, hogy elfedje az alkohol szagát. Parfümvásárláskor egy boltban gyakorlatilag ez alapján döntünk, mert ezt érezzük leginkább. A parfüm legfontosabb része a szívillat, a fejillat gyors elpárolgása után ezt érezzük, és ez alapján sorolják be a parfümöket. A parfümkompozíció összetevőit az alapillat harmonizálja, és legtovább ezt érezzük.